Basti Lokale Olietherapie Gewrichten en Organen

Deze Ayurveda therapieën zijn lokaal pijnbestrijdende en ontstpannende behandelingen. Deze basti therapie is helend voor gewrichten en organen.


Wat kan je verwachten van de Basti olietherapie?

Er wordt na een lokale massage warmte therapie gegeven. Dit wordt dan vervolgd door het plaatsen van een deegring op bepaalde gewrichten of organen (buik, nek, lage rug, knie, hart, borst..). Hierin wordt er continue warme medicinale kruidenolie gegoten om de gewrichten te voeden of de organen te ontspannen en vertering te verbeteren.

Er wordt hierbij een reeks van 3-4 behandelingen aangeraden om het beste effect te bekomen.

Reserveer ‘Basti Therapie’


Basti rug45min45Rugbehandeling (kati basti)

Indicaties/ Klachten: spier-en gewrichtspijnen, stijve gewrichten, uitstralende pijnen (bekken en buik), menstruatiepijnen, rugklachten (spondylitis, spondylolysthesis, hernia, reumatische artritis, artrose, sacro-ilitis, lumbosacraal radiculair syndroom)

45min45Hart of borst behandeling (hrid basti)

Indicaties/ Klachten: spier-en gewrichtspijnen, stijve gewrichten, hartklachten, syndroom van Tietze

45min45Kniebehandeling (janu basti)

Indicaties/ Klachten: spier-en gewrichtspijnen, stijve gewrichten, osteo- artritis, osteoporose, artrose of chronische pijn in de knieën. Dit verminderd de vata dosha in de knie, verbeterd de doorbloeding en vermeerderd de synoviale vloeistof in de knie, is versterkend en voedend en verbeterd de mobiliteit

45min45Nekbehandeling (manya basti)

Indicaties/ Klachten: spier-en gewrichtspijnen, stijve gewrichten, uitstralende pijnen, nekklachten (spondylitis, spondylolysthesis, hernia, reumatische artritis, artrose)

45min50Buik en darmbehandeling (udara en matra basti)

De buikbehandeling of udara basti zelf bestaat uit een buikmassage met medicinale kruidenolie gevolgd door het continue gieten van de olie in een deegring die rond de navel wordt geplaatst. Nadien is er de interne behandeling waarbij 100 ml warme sesamolie wordt ingebracht in de darm. Dit lavement met een kleine hoeveelheid olie wordt afhankelijk van de klacht gedurende een bepaalde periode wekelijks tot maandelijks aangeraden.

Indicaties/ Klachten: De behandeling is het middel bij uitstek is voor diverse Vata problemen zoals menstruatiepijnen, buik en darmklachten, constipatie, wisselende stoelgang, overgewicht, psoriasis, constipatie, andere maag- en darmproblemen zoals IBS of spastisch colon, aambeien, jicht, reuma,…


Wat zijn de voordelen van de basti olietherapie?

  • zeer voedende en verjongende therpaie
  • goed voor gewichtsverlies
  • tegen constipatie, chronische koorts, verkoudheden en nierstenen
  • goed voor preventie van hartklachten, rugpijn, jicht, spierspasmen, hoofdpijn en gewrichtspijnen
  • goed tegen alle vata gerelateerde klachten

 Reserveer ‘Basti Therapie’


Ervaar Ayurveda@home met kruidenolie voor het lichaam