Nasya Neusbehandeling

De nasya of de ayurvedische neusbehandeling is de toediening van medicinale kruidenolie, poeder, vers sap, infusie of kruidenaftreksel via de neus. Deze behandeling behoort tot één van de vijf pancha karma’s of reinigingshandelingen.


Wat kan je verwachten van de neusbehandeling of Nasya?

De behandeling begint met een droge Indische hoofdmassage waarbij het ritme van de schedel wordt gevoeld en gevolgd. Dan volgt de hoofd- en gelaatsmassage met warme medicinale kruidenolie. Hierbij worden ook de marma punten of energetische drukpunten op het hoofd en gelaat gemasseerd. Dan wordt de neus en sinus regio voorbereid door gebruik van hot stones en/of een stoombad met kruiden.

Reserveer ‘Nasya Therapie’


Nasya


30min35Wat zijn de voordelen van de neusbehandeling of Nasya?

De nasya therapie reinigt en opent de kanalen van het hoofd waardoor de hersenvloeistoffen beter kunnen stromen. De nasya therapie verbeterd ook de activiteit van de zintuigen en beschermd tegen neus- keel- oor- en zenuwaandoeningen. Tenslotte is het ook een verjongingstherapie indien het met regelmaat wordt toegepast. Het ondersteund de goede en gezonde groei van het haar.


Indicaties/ Klachten: mentale klachten, psychosomatische aandoeningen, stress, ademhalingsstoornissen, chronische sinusitis of rhinitis, depressie, hoofdpijn, slaapproblemen, CVS, burn-out, concentratiestoornissen, geheugenproblemen, whiplash,…

Contra- indicaties: zwangerschap


Reserveer ‘Nasya Therapie’


Ondersteun je lichaam en geest en gebruik onze Ayurveda neusolie!