Pinda Sweda Kruidenstempel

De pinda sweda of kruidenstempel therapie is een verhittende en pijnbestrijdende behandeling. Het is een vorm van Swedana of zweten en wordt opgewekt door de applicatie van warme kruidenstempels met bladeren, poeders of rijst op het lichaam.


Wat kan je verwachten van de Pinda Sweda?

Deze pinda sweda bolussen of stempels worden vers gemaakt van verschillende ingrediënten. Deze kunnen zijn: rijst, melk, kruidenaftreksels, verse kruiden, kruidenpoeders, zand, vruchten, zouten enz… De stempels wordt aangebracht op het pijnlijke lichaamsdeel met een draaiende beweging over het lichaam. Tijdens de massage komen de sappen van de kruiden en gebruikte producten vrij en kunnen indringen in de huid. Dit verleent de huid een gezonde teint en mooie stralende gloed.

Reserveer ‘Kruidenstempel Therapie’Wat zijn de voordelen van de pinda sweda?

Dit is ook een uitstekende pijn bestrijding bij reuma en artrose. De gebruikte ingrediënten zijn afhankelijk van de klachten van de patiënt en worden gekozen door de therapeut. Door de vele verschillende toepassingen van deze pinda sweda bolussen worden deze behandelingen aangeraden voor zeer uiteenlopende klachten.

45min45Wat zijn de soorten pinda sweda?

  • navarakizhi of rijst kruidenstempel
  • elakizhi of verse bladeren kruidenstempel
  • podikizhi of droge poeder kruidenstempel

Indicaties/ Klachten: zwelling van gewrichten, gewrichtspijnen, vochtophoping, spieratrofie, spierpijn, spierzwakte en spierspasmen, degeneratieve klachten, jicht, reuma, artritis, artrose, chronische verlamming, parkinson, tendinitis, ondervoeding, voor verlichting van acute pijn, voor herstel van oudere breuken


Reserveer ‘Kruidenstempel Therapie’


Ervaar Ayurveda@home met onze kruiden massageolie!