Ayurvedisch Consult met Voedingsadvies

Wenst u begeleid te worden in uw streven naar gezondheid en harmonie van lichaam en geest? Kom gerust langs voor een Ayurvedisch consult met dieet en voedingsadvies!

 
 

Wat kan je verwachten van het Ayurvedisch consult?

Bij het Ayurvedisch consult met dieet, voedings- en levensstijladvies wordt uw Ayurvedische constitutie (Prakriti) bepaald. Op basis van al deze gegevens wordt een persoonlijk dieet opgesteld. Er wordt hierbij ook levensstijl advies gegeven en er worden specifieke massages, behandelingen en/of Ayurvedische kruidenpreparaten aangeraden.

 

Vervolgens ontvangt u de Ayurvedische adviezen. Dit omvat uitgebreide algemene info over Ayurveda alsook persoonlijke info met specifieke adviezen naar voeding, beweging en naar bepaalde klachten. Indien gewenst kunnen de adviezen verder besproken worden en kunnen vragen worden gesteld. Tenslotte zal er kan er ook een behandelplan worden opgesteld.

 
 

Reserveer ‘Ayurvedisch Consult’

 
 

 ayurvedisch consult

 
 

Wat houdt een Ayurvedisch consult in?

Uw Ayurvedische constitutie wordt bepaald tijdens het Ayurvedisch consult door verschillende diagnosetechnieken zoals observatie (darshana), ondervraging (prashna) en fysiek onderzoek (sparshana) waarvan de polsdiagnose (Nadi vijnanam) en de tongdiagnose een belangrijk onderdeel is. Uw volledige medische geschiedenis wordt opgenomen en verder wordt er ook een diagnose van de spijsvertering gedaan.

 
 

Prijs & info

Naam Ayurvedisch consult (+ dieet)

prijs
 

55,00 €
 
Optioneel met dieet, voedings- en levensstijladvies, alles samengesteld in een persoonlijk overzichtelijke map (+ 55,00 €)
tijdsduur 45 min
waarom Pijn en klachten verlichten
Mobiliteit verbeteren
Levensstijl verbeteren

 

Wat is Ayurveda?

Ayurveda of “de wijsheid van het leven’ is een 5000 jaar oude filosofie uit de Veda’s of oud Indische geschriften. Deze steunt op de wet van de tri-dosha: Vata, Pitta & Kapha. Ayurveda tracht naar gezondheid van lichaam & geest te streven. Ziekte berust op een verstoring van het evenwicht van bepaalde kwaliteiten en elementen die in een bepaalde verhouding in ons aanwezig zijn. Genezing betekent het herstel van dat unieke evenwicht dat door verkeerde voeding, levenswijze en indrukken uit balans is geraakt. Naast verfijnde diagnosetechnieken, reinigingskuren, levensstijl- & voedingsadviezen werkt Ayurveda ook met traditionele kruiden- en mineralenpreparaten, Ayurvedische massages en diverse therapeutische behandelingen. Meer info

 
 

ONLINE RESERVEREN

 
 

Uw Ayurvedische constitutie

Vata, Pitta en Kapha, ofwel de “Tri-dosha” zijn in alles en iedereen aanwezig. Ze staan nooit op zichzelf en er is een doorlopende onderlinge interactie. De overheersende dosha bepaald de zogenaamde “geboorteconstitutie”. Om hier achter te komen wordt een polsdiagnose door een Ayurvedisch therapeut uitgevoerd. Hieronder volgt de beschrijving van de Vata, Pitta en Kapha karakteristieken. Deze karakteristieken staan nooit op zichzelf en zullen nooit allemaal tegelijk bij een persoon worden aangetroffen. De heelheid van het universum bestaat nu eenmaal altijd uit alle vijf de elementen; ether, lucht, vuur, water en aarde. Mensen zijn dan ook nooit volledig hetzelfde.

 
 
Ayurveda
 
Geniet nu ook thuis van alle Ayurveda en Yoga producten!

nl_BENederlands (België)
en_GBEnglish (UK) fr_FRFrançais nl_BENederlands (België)