Osteopathie

Osteopathie is de meest volledige manuele bewegingstherapie volgens het Westers denken. Ze is gebaseerd op wetenschappen zoals anatomie, fysiologie, neurologie en biomechanica. Het is dan ook een zeer goede aanvulling op de klassieke geneeskunde

 
 


 

Batteauw Aurelie Osteopaat D.O.

 

“Ik verwelkom u graag in mijn osteopathische praktijk, om zo uw klachten te verlichten of te verhelpen”

 
 

“Kijk hier wanneer ik beschikbaar ben”

 
 

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een discipline die bewegingsbeperkingen in het lichaam opspoort en behandeld. Deze bewegingsbeperkingen kunnen in om het even welk weefsel in het lichaam voorkomen en leiden tot functiestoornissen. Osteopathie kan zo helpen uw pijn te verminderen, uw herstel te bevorderen en uw gezondheid te verbeteren.

 
 

 
 

Osteopathie voor volwassenen, kinderen en baby’s

Osteopathie kan zowel bij volwassenen als bij baby’s en kinderen worden toegepast. Osteopathie bij volwassenen kan zowel via zachte directe of indirecte manipulatieve technieken, rekkingen en reflexmassages worden toegepast om zo de  gestoorde mobiliteit ter hoogte van de betrokken gewrichten, organen en structuren op te heffen en het lichaam zodoende terug naar zijn natuurlijk evenwicht te brengen. Osteopathie bij baby’s en kinderen is een zachte en efficiënte geneeswijze. Door gebruik van zachte technieken zijn bijwerkingen zeldzaam en wordt de behandeling als aangenaam ervaren.

 
 

Wat houdt een osteopathie behandeling in?

osteopathie baby

Een osteopathie behandeling duurt gemiddeld 45 minuten. Tijdens de eerste consultatie wordt een uitgebreide anamnese (gesprek in verband met uw medische geschiedenis) afgenomen en eventueel ernstige oorzaken worden uitgesloten. De patiënt wordt uitgebreid onderzocht om vervolgens zo gericht mogelijk de primaire oorzaak te behandelen.

 

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig, met een tussenperiode van 2 à 3 weken. Dit varieert naargelang de klacht.

Indien je in bezit bent van bijkomende onderzoeksresultaten zoals RX, CT-scan, NMR, bloedanalyse is het raadzaam deze mee te brengen daar dit bijkomende nuttige informatie kan verschaffen.

 

Naast de behandeling zelf zullen we proberen je inzicht te geven in het ontstaan van je problemen. Indien nodig zullen we je ook proberen bij te sturen via adviezen betreffende je voedingsgewoonten en levensstijl. Zo zul je zelf je steentje kunnen bijdragen aan een vitale gezondheid. Want weet : gezondheid begint in eerste instantie bij jezelf.

 
 

Prijs & info

Naam Osteopathie behandeling

prijs
 

50,00 €
 
Terugbetaling mutualiteit 10,00€ per behandeling (5 beurten per jaar)
tijdsduur ongeveer 45 min
waarom Pijn en klachten verlichten
Mobiliteit verbeteren
Levensstijl verbeteren

 

ONLINE RESERVEREN

 
 

osteoL2

 
 

Als lid van de beroepsvereniging R.O.B. (Register voor de Osteopaten van België) is er dan ook een terugbetaling voorzien voor osteopathie behandelingen door de verschillende mutualiteiten.

 
 

Klik hier voor meer informatie over osteopathie

nl_BENederlands (België)
en_GBEnglish (UK) fr_FRFrançais nl_BENederlands (België)