Shirodhara Massage Arrangement

Shirodhara Massage banner

Dit Shirodhara massage arrangement bestaat uit de volledige lichaamsmassage of Abhyanga van 60 min gevolgd door de kruidenstoomtherapie. Nadien volgt de uitgebreide hoofdmassage en de Shirodhara therapie. Dit is het ideale stress verlagende massage arrangement.


Wat kan je verwachten van het shirodhara massage arrangement?

dreamlandGeniet van een zalige massage van top tot teen! Bij deze lichaamsmassage worden de energiekanalen (nadi’s) en de energetische punten (marma punten) gestimuleerd waardoor het zelf genezend vermogen van lichaam en geest wordt aangewakkerd. Deze massage wordt gevolgd door de swedana of kruidenstoomtherapie. Dit zorgt voor het verwijderen van de afvalstoffen die door de massage naar de oppervlakte zijn gekomen.

Reserveer ‘Shirodhara Arrangement’


Dit alles wordt gevolgd door de Shirodhara, de in het westen wellicht bekendste Ayurvedische behandeling. Deze continue oliestroom over het derde oog is uitermate weldadig voor het gehele zenuwstelsel. Warme medicinale kruidenolie of andere infusies worden met behulp van een koperen pot die boven het hoofd hangt langzaam met een continue stroom neergelaten op het derde oog. De behandeling kan worden gegeven met een specifieke hoofdolie of met melk. Wordt voorafgegaan door een uitgebreide hoofdmassage waarbij ook de marma punten of energetische drukpunten worden gemasseerd.

Shirodhara massage


120min130Wat is de uitwerking van een Shirodhara?

Shirodhara stimuleert de werking van de hypofyse en de hypothalamus, die onder andere de hormoonbalans in ons lichaam regelen. Door de Shirodhara behandeling wordt de afscheiding van serotonine gestimuleerd, het “feelgood” hormoon dat ons gevoelens van rust en welbehagen geeft. Shirodhara is een belangrijke en zeer effectieve Ayurvedische behandelmethode die kan worden ingezet bij de vele neurologische problemen of psychische klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornissen. Shirodhara kan ook uitstekend als preventieve behandeling worden toegepast om voorgenoemde klachten te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een Shirodhara?

45min70Shirodhara zorgt voor eliminatie van hoofd- en vata ziekten die zowel de nek, ogen, oren, neus en het zenuwstelsel beïnvloeden. Het gaat stress en de effecten daarvan op het zenuwstelsel tegen. Het verlicht ook slapeloosheid, astma, haarproblemen, spanning, bezorgdheid, woede, chronische hoofdpijn, reuma, hoge bloeddruk. Deze behandeling geeft mentale ontspanning. Er ontstaat een gevoel van helderheid en openheid en maakt het lichaamsnatuurlijke gevoel van balans en harmonie wakker. Het laat je in een staat van vrede en kalmte drijven doordat het de psyche kalmeert. Shirodhara wekt een meditatief gevoel op.


Indicaties/ Klachten: hoofdpijn, migraine, depressie, slaapproblemen, burn-out, CVS, stress, psychosomatische aandoeningen, whiplash, mentale klachten, geheugenzwakte, nerveuze aandoeningen, futloosheid, chronische sinusitis, vermoeidheid, vastzitten van emoties / epilepsie, geheugenverlies, ADHD, ontwikkelen van intuïtie, auto-immuunaandoeningen, verhoging orthosympatisch zenuwstelsel, hormonale aandoeningen,…


Reserveer ‘Shirodhara Arrangement’ 120min    Reserveer ‘Shirodhara Therapie’ 45min


Verlaag je stress niveau met onze Ayurvedische hoofdolie