Basti Lokale Therapie Gewrichten & Organen

BASTI THERAPIE

Deze Ayurveda therapieën zijn lokaal pijnbestrijdende en ontspannende behandelingen. Deze basti therapie is helend voor gewrichten en organen.

Wat kan je verwachtten van de Basti therapie?

Er wordt na een lokale massage warmte therapie gegeven. Dit wordt dan vervolgd door het plaatsen van een deegring op bepaalde gewrichten of organen (buik, nek, lage rug, knie, hart, borst..). Hierin wordt er continue warme medicinale kruidenolie gegoten om de gewrichten te voeden of de organen te ontspannen en vertering te verbeteren. Er wordt hierbij een reeks van 3-4 behandelingen aangeraden om het beste effect te bekomen.

Selecteer tijdstip a Reserveer een lokale Basti

VERSCHILLENDE SOORTEN BASTI THERAPIE

RUG

Kati Basti

Indicaties/ Klachten

spier-en gewrichtspijnen, stijve gewrichten, uitstralende pijnen (bekken en buik), menstruatiepijnen, rugklachten (spondylitis, spondylolysthesis, hernia, reumatische artritis, artrose, sacro-ilitis, lumbosacraal radiculair syndroom).

Tijdsduur therapie

45 minuten

HART OF BORST

Hrid Basti

Indicaties/ Klachten

spier-en gewrichtspijnen, stijve gewrichten, hartklachten, syndroom van Tietze.

Tijdsduur therapie

45 minuten

KNIE

Janu Basti

Indicaties/ Klachten

spier-en gewrichtspijnen, stijve gewrichten, osteo- artritis, osteoporose, artrose of chronische pijn in de knieën. Dit verminderd de vata dosha in de knie, verbeterd de doorbloeding en vermeerderd de synoviale vloeistof in de knie, is versterkend en voedend en verbeterd de mobiliteit.

Tijdsduur therapie

45 minuten

NEK

Manya Basti

Indicaties/ Klachten

spier-en gewrichtspijnen, stijve gewrichten, uitstralende pijnen, nekklachten (spondylitis, spondylolysthesis, hernia, reumatische artritis, artrose).

Tijdsduur therapie

45 minuten

Matra_Basti

BUIK EN DARMEN

Udara & Matra Basti

De buikbehandeling of udara basti zelf bestaat uit een buikmassage met medicinale kruidenolie gevolgd door het continue gieten van de olie in een deegring die rond de navel wordt geplaatst. Nadien is er de interne behandeling waarbij 100 ml warme sesamolie wordt ingebracht in de darm. Dit lavement met een kleine hoeveelheid olie wordt afhankelijk van de klacht gedurende een bepaalde periode wekelijks tot maandelijks aangeraden.

Indicaties/ Klachten

De behandeling is het middel bij uitstek is voor diverse Vata problemen zoals menstruatiepijnen, buik en darmklachten, constipatie, wisselende stoelgang, overgewicht, psoriasis, constipatie, andere maag- en darmproblemen zoals IBS of spastisch colon, aambeien, jicht, reuma,…

Tijdsduur therapie

45 minuten

Wat zijn de voordelen van de Basti therapie?

zeer voedende en verjongende therapie

goed voor gewichtsverlies

tegen constipatie, chronische koorts, verkoudheden en nierstenen

goed voor preventie van hartklachten, rugpijn, jicht, spierspasmen, hoofdpijn en gewrichtspijnen

goed tegen alle vata gerelateerde klachten

nl_BENederlands (België)

SNEL RESERVEREN