Voeding & Levenstijladvies - Ayurveda Consult

VOEDING & LEVENSSTIJLADVIES

Wenst u begeleid te worden in uw streven naar gezondheid en harmonie van lichaam en geest? Kom gerust langs voor een Ayurvedisch consult met dieet en voedingsadvies!

VataPitaKapha

Wat kan je verwachtten van het Voeding & Levenstijladvies?

Bij het Ayurveda consult met dieet, voedings- en levensstijladvies wordt uw Ayurvedische constitutie (Prakriti) bepaald. Op basis van al deze gegevens wordt een persoonlijk dieet opgesteld. Er wordt hierbij ook levensstijl advies gegeven en er worden specifieke massages, behandelingen en/of Ayurveda kruidenpreparaten aangeraden.

Vervolgens ontvangt u de Ayurvedische adviezen. Dit omvat uitgebreide algemene info over Ayurveda alsook persoonlijke info met specifieke adviezen naar voeding, beweging en naar bepaalde klachten. Indien gewenst kunnen de adviezen verder besproken worden en kunnen vragen worden gesteld. Tenslotte zal er kan er ook een behandelplan worden opgesteld.

Selecteer tijdstip & Reserveer het Ayurveda Consult - Voeding & Levenstijladvies

Wat houdt het Ayurveda consult in?

Uw Ayurvedische constitutie wordt bepaald tijdens het Ayurvedisch consult door verschillende diagnosetechnieken zoals observatie (darshana), ondervraging (prashna) en fysiek onderzoek (sparshana) waarvan de polsdiagnose (Nadi vijnanam) en de tongdiagnose een belangrijk onderdeel is. Uw volledige medische geschiedenis wordt opgenomen en verder wordt er ook een diagnose van de spijsvertering gedaan.

Consult_02

Wat is Ayurveda?

Ayurveda of “de wijsheid van het leven’ is een 5000 jaar oude filosofie uit de Veda’s of oud Indische geschriften. Deze steunt op de wet van de tri-dosha: Vata, Pitta & Kapha. Ayurveda tracht naar gezondheid van lichaam & geest te streven. Ziekte berust op een verstoring van het evenwicht van bepaalde kwaliteiten en elementen die in een bepaalde verhouding in ons aanwezig zijn. Genezing betekent het herstel van dat unieke evenwicht dat door verkeerde voeding, levenswijze en indrukken uit balans is geraakt. Naast verfijnde diagnosetechnieken, reinigingskuren, levensstijl- & voedingsadviezen werkt Ayurveda ook met traditionele kruiden- en mineralenpreparaten, Ayurvedische massages en diverse therapeutische behandelingen.

Uw Ayurveda constitutie

Vata, Pitta en Kapha, ofwel de “Tri-dosha” zijn in alles en iedereen aanwezig. Ze staan nooit op zichzelf en er is een doorlopende onderlinge interactie. De overheersende dosha bepaald de zogenaamde “geboorteconstitutie”. Om hier achter te komen wordt een polsdiagnose door een Ayurvedisch therapeut uitgevoerd. Hieronder volgt de beschrijving van de Vata, Pitta en Kapha karakteristieken. Deze karakteristieken staan nooit op zichzelf en zullen nooit allemaal tegelijk bij een persoon worden aangetroffen. De heelheid van het universum bestaat nu eenmaal altijd uit alle vijf de elementen; ether, lucht, vuur, water en aarde. Mensen zijn dan ook nooit volledig hetzelfde.

nl_BENederlands (België)

SNEL RESERVEREN