Shirodhara Massage Arrangement

SHIRODHARA MASSAGE

Het Shirodhara massage arrangement bestaat uit de volledige lichaamsmassage of Abhyanga van 60 min gevolgd door de kruidenstoomtherapie. Nadien volgt de uitgebreide hoofdmassage en de Shirodhara therapie. Dit is het ideale stress verlagende massage arrangement.

Wat kan je verwachtten van het Shirodhara massage arrangement?

Geniet van een zalige massage van top tot teen! Bij deze lichaamsmassage worden de energiekanalen (nadi’s) en de energetische punten (marma punten) gestimuleerd waardoor het zelf genezend vermogen van lichaam en geest wordt aangewakkerd. Deze massage wordt gevolgd door de swedana of kruidenstoomtherapie. Dit zorgt voor het verwijderen van de afvalstoffen die door de massage naar de oppervlakte zijn gekomen.

Dit alles wordt gevolgd door de Shirodhara, de in het westen wellicht bekendste Ayurvedische behandeling. Deze continue oliestroom over het derde oog is uitermate weldadig voor het gehele zenuwstelsel. Warme medicinale kruidenolie of andere infusies worden met behulp van een koperen pot die boven het hoofd hangt langzaam met een continue stroom neergelaten op het derde oog. De behandeling kan worden gegeven met een specifieke hoofdolie of met melk. Wordt voorafgegaan door een uitgebreide hoofdmassage waarbij ook de marma punten of energetische drukpunten worden gemasseerd.

Selecteer tijdstip & Reserveer Shirodhara

Info Shirodhara massage arrangement

Personen

single / duo massage

Tijdsduur massage

120 minuten

Inclusief

full body lichaamsmassage

met stoomtherapie

hoofdmassage & Shirodhara

inclusief gebruik wellness faciliteiten

Wat is de uitwerking van de Shirodhara massage?

Shirodhara stimuleert de werking van de hypofyse en de hypothalamus, die onder andere de hormoonbalans in ons lichaam regelen. Door de Shirodhara behandeling wordt de afscheiding van serotonine gestimuleerd, het “feelgood” hormoon dat ons gevoelens van rust en welbehagen geeft. Shirodhara is een belangrijke en zeer effectieve Ayurvedische behandelmethode die kan worden ingezet bij de vele neurologische problemen of psychische klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornissen. Shirodhara kan ook uitstekend als preventieve behandeling worden toegepast om voorgenoemde klachten te voorkomen.

Massages

Wat zijn de voordelen van het Shirodhara massage arrangement?

Shirodhara zorgt voor eliminatie van hoofd- en vata ziekten die zowel de nek, ogen, oren, neus en het zenuwstelsel beïnvloeden. Het gaat stress en de effecten daarvan op het zenuwstelsel tegen. Het verlicht ook slapeloosheid, astma, haarproblemen, spanning, bezorgdheid, woede, chronische hoofdpijn, reuma, hoge bloeddruk. Deze behandeling geeft mentale ontspanning. Er ontstaat een gevoel van helderheid en openheid en maakt het lichaamsnatuurlijke gevoel van balans en harmonie wakker. Het laat je in een staat van vrede en kalmte drijven doordat het de psyche kalmeert. Shirodhara wekt een meditatief gevoel op.

Indicaties/ klachten

hoofdpijn, migraine, depressie, slaapproblemen, burn-out, CVS, stress, psychosomatische aandoeningen, whiplash, mentale klachten, geheugenzwakte, nerveuze aandoeningen, futloosheid, chronische sinusitis, vermoeidheid, vastzitten van emoties / epilepsie, geheugenverlies, ADHD, ontwikkelen van intuïtie, auto-immuunaandoeningen, verhoging orthosympatisch zenuwstelsel, hormonale aandoeningen,…

nl_BENederlands (België)

SNEL RESERVEREN