Shirodhara Therapie Oliestroom Over het Derde Oog

SHIRODHARA

Shirodhara is de in het westen wellicht bekendste Ayurvedische behandeling. Shirodhara is een behandeling met hoofdmassage en een continue oliestroom over het derde oog die zeer stress verlagend is en uitermate weldadig is voor het in evenwicht brengen van het zenuwstelsel.

Wat kan je verwachtten van de Shirodhara therapie?

Warme medicinale kruidenolie of andere infusies worden met behulp van een koperen pot die boven het hoofd hangt langzaam met een continue stroom neergelaten op het derde oog. De behandeling kan worden gegeven met een specifieke hoofdolie of met biologische melk. Wordt voorafgegaan door een uitgebreide hoofdmassage waarbij ook de energetische marma drukpunten worden gemasseerd.

Selecteer tijdstip & Reserveer de Shirodhara therapie

Info Shirodhara therapie

Tijdsduur therapie

60 minuten

Inclusief

hoofdmassage

Shirodhara

inclusief gebruik wellness faciliteiten

Shirodhara_01

Wat is de uitwerking van de Shirodhara therapie?

Shirodhara stimuleert de werking van de hypofyse en de hypothalamus, die onder andere de hormoonbalans in ons lichaam regelen. Door de Shirodhara behandeling wordt de afscheiding van serotonine gestimuleerd, het “feelgood” hormoon dat ons gevoelens van rust en welbehagen geeft. Shirodhara is een belangrijke en zeer effectieve Ayurvedische behandelmethode die kan worden ingezet bij de vele neurologische problemen of psychische klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornissen. Shirodhara kan ook uitstekend als preventieve behandeling worden toegepast om voorgenoemde klachten te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van de Shirodhara theraphie?

Shirodhara zorgt voor eliminatie van hoofd- en vata ziekten die zowel de nek, ogen, oren, neus en het zenuwstelsel beïnvloeden. Het gaat stress en de effecten daarvan op het zenuwstelsel tegen. Het verlicht ook slapeloosheid, astma, haarproblemen, spanning, bezorgdheid, woede, chronische hoofdpijn, reuma, hoge bloeddruk. Deze behandeling geeft mentale ontspanning. Er ontstaat een gevoel van helderheid en openheid en maakt het lichaamsnatuurlijke gevoel van balans en harmonie wakker. Het laat je in een staat van vrede en kalmte drijven doordat het de psyche kalmeert. Shirodhara wekt een meditatief gevoel op.

Indicaties/ klachten

hoofdpijn, migraine, depressie, slaapproblemen, burn-out, CVS, stress, psychosomatische aandoeningen, whiplash, mentale klachten, geheugenzwakte, nerveuze aandoeningen, futloosheid, chronische sinusitis, vermoeidheid, vastzitten van emoties / epilepsie, geheugenverlies, ADHD, ontwikkelen van intuïtie

Contra-indicaties

zware verkoudheid, zwaarte in het hoofd en acute sinusitis

nl_BENederlands (België)

SNEL RESERVEREN