Panchakarma

Wat is Panchkarma Detox Kuur?

De eeuwenoude Panchakarma detox kuren uit India zijn om te reinigen, te verjongen, te genezen, te ontspannen en kunnen dienen als ziektepreventie. De behandelingen herstellen het natuurlijk evenwicht. Vitaliteit en de kracht van het zelfgenezend vermogen brengen u lichaam en geest terug in balans. Opgeslagen verontreiniging weekt zich los en verlaat het lichaam.

Wat is Panchkarma Detox Kuur?

Panchakarma is een 5000 jaar oude ontgiftingskuur die traditioneel 21 dagen duurt. Hierbij wordt het lichaam gereinigd van diep gewortelde afvalstoffen. Deze ontgiftingskuur kan gevolgd worden als therapie voor allerlei soorten aandoeningen, om het immuunsysteem te versterken of gewoon ter onderhoud van een gezond en krachtig lichaam.

Wat kan je verwachtten van de Panchakarma ontgiftingskuur?

Alle Panchakarma programma’s beginnen met een consultatie door een gespecialiseerd therapeut. De Panchakarma zelf bestaat uit 3 fasen.

Tijdens de eerste voorbereidende fase worden metabolische afvalproducten en toxines losgeweekt door de massages en de inname van ghee. Dit verleent u reeds in dit beginstadium significante voordelen alsook zullen enige eerdere onaangename bijwerkingen plaatsmaken voor een gevoel van lichtheid en vreugde. Tijdens de tweede fase worden de losgeweekte afvalproducten en toxines op een zachte manier uit het lichaam gedreven. Waarna tijdens de derde fase het lichaam zich herstelt, terug opbouwt en het immuunsysteem versterkt.

De combinatie van voedingsaanpassingen, Ayurvedische massages en therapieën, de stoombehandelingen en kruidentherapie ontvouwen diepgaande harmoniserende en helende effecten. Zo zorgt deze voor herstel bij vermoeidheid, slaapstoornissen, chronische rug en gewrichtsklachten, inflammatoire darmaandoeningen, auto-immunziekten,… (lees meer…)

Reserveer Panchakarma Detox Kuur

Bij het Ayuryoga wellness hotel worden de kuren georganiseerd voor een periode van 7, 10, 14 of 21 dagen. Dit afhankelijk van de klachten van de patiënten. Zorgt voor herstel bij vermoeidheid, slaapstoornissen, chronische rug en gewrichtsklachten en inflammatoire darmaandoeningen.

Periodes Panchakarma Detox Kuur

dinsdag 16/01/2024 tem maandag 22/01/2024

dinsdag 12/03/2024 tem maandag 18/03/2024

dinsdag 28/05/2024 tem maandag 03/05/2024

dinsdag 12/11/2024 tem maandag 17/11/2024

Massages

Programma van de Panchakarma Detox Kuur

7 - 10 - 14 of 21 dagen

Behandelingen

Ayurvedisch consult lees meer
+
1 – 2 uren behandelingen per dag
(massages & therapieën)

Accomodatie & Extra's

Groepslessen Yoga (optioneel, maar aangeraden)
Vol pension: Gezond ontbijt, lunch & diner (vegetarisch)
Inclusief gebruik wellness faciliteiten
overnachtingen in één van onze unieke kamers gedurende uw verblijf

Uit welke 3 stadia bestaat de Panchakarma?

Het eerste stadium van de ontgiftingskuur (de voorbehandeling of Purva Karma) bestaat uit een aantal procedures die het lichaam voorbereiden op het lossen van opgeslagen toxines.

Het tweede stadium van de ontgiftingskuur (de eigenlijke Pancha Karma) richt zich op het elimineren van deze toxines. Afhankelijk van de klachten van de patiënten worden enkele van de 5 actie’s uitgevoerd.

Het derde stadium van de ontgiftingskuur (de nabehandelinge of Paschat Karma), zijn procedures die het lichaam helpen om het verteringsvuur te sterken en de lichaamsweefsels te verjongen. Deze nabehandelinen zijn gericht op het voeden, sterken en balanceren van de gezuiverde lichaamsweefsels. Op deze wijze zuivert Pancha Karma het lichaam, versterkt het immuunsysteem en balanceert het lichaam.

Het resultaat van de Pancha Karma ontgiftingskuur is een gezuiverd en gebalanceerd lichaam met een versterkt immuunsysteem zodat dat de levensenergie beter gaat stromen en de mens zich lichamelijk en geestelijk gezonder voelt.

Uit welke 5 handelingen bestaat de Panchakarma?

Pancha karma betekent letterlijk vertaald vanuit het Sanskrit: vijf (pancha) actie’s (karma). Het staat voor de vijf primaire actie’s of procedure’s die Ayurveda gebruikt om het lichaam te reinigen van al wat lichaamsvreemd is.

Deze vijf actie’s zijn:

  1. Vamana (braaktechniek): Deze techniek heeft tot doel om de maag of het eerste deel van de spijsvertering van giftige stoffen te ontdoen. Deze behandeling wordt niet gegeven aan te mageren of zwakke mensen.
  2. Virechana (Purgeren): Deze techniek heeft tot doel het reinigen van de dunne en de dikke darm.
  3. Basti (Reinigende en voedende klysma’s): Met deze techniek wordt er via de endeldarm olie of kruidenaftreksels in de dikke darm ingebracht. Afhankelijk van de gebruikte vloeistoffen en hoeveelheid kan dit voedend of reinigend zijn.
  4. Nasya: Kruidenoliën en ghee worden via de neus ingebracht. Deze behandeling kan voedend of eliminerend zijn en wordt gegeven voor verschillende klachten. Het heeft een zeer positieve werking op de voorhoofd- en bijholten. Deze behandeling heeft een reinigende werking op alle zintuigen.
  5. Rakta-Mokshana: Behandeling die dient om het bloed lokaal te reinigen en te zuiveren. Wordt toegepast bij bloeduitstortingen en bloedonzuiverheden.

Na de behandelingen ervaart u in geestelijk opzicht meer helderheid en in lichamelijk opzicht een beter functioneren. In samenspraak met de therapeut wordt het programma voor u persoonlijk opgesteld. Over het algemeen worden niet alle 5 de Karma’s gegeven maar enkel deze die voor de patiënt van toepassing zijn in verband met de klachten.

nl_BENederlands (België)

WORD JIJ

ONZE NIEUWE

COLLEGA?